“Cînd am dat gol, au tăiat transmisia!”

de Catalin Oprisan | 01.04.2011 | 45 comentarii

Orac (in alb) si Gica Popescu intr-un duel Steaua - Dinamo in primavara lui 1988

La 17 ani cunoştea deja parfumul Diviziei A. La 22, împărţea vestiarul cu Dinu, Dudu Georgescu sau Augustin. Debuta contra Chinei la naţională, stătea cîte două ore pe săptămînă, după antrenamente, numai pentru a executa lovituri libere: Costel Orac

Interviul curge în vestiarul Concordiei Chiajna. Miroase a ”Ben Gay”, dar şi a pîine proaspătă pentru că fotbaliştii servesc masa. E locul ideal pentru a discuta despre fotbal cu un om care ştie totul despre fenomen...


- Tudorel Stoica, Chebac, Majearu, Vaişcovici, Lupu...,

- Da, Galaţiul a dat mereu puiet bun. Tudorel era mai ”în etate” decît noi, dar cu Miţi ori Nicuşor Vlad am fost coleg. De altfel, cu ultimul am şi plecat de la FCM la Dinamo, în 1981. ”Nutria” (nn Majearu) a cotit-o către Steaua, pentru că deja Dunărea luase foc: ”Toţi plecaţi în Ştefan cel Mare?”

- Ştiaţi că o să ajungeţi aici?

- Nu, vă jur! Logic, tindeam către o echipă mare, dar nu ştiam că Dinamo mă urmărea de peste un an. Nea Titi Teaşcă, antrenorul, m-a chemat la el şi mi-a zis: Costele, ai, tată, o valiză bună? Să o scoţi de la naftalină că pleci la Bucureşti...

- Cînd aţi intrat în vestiar, în stînga erau Ion Marin, Dinu şi Augustin, iar în dreapta Dudu Georgescu, Ţălnar şi Dragnea...

- Da, dar nu mi s-au tăiat macaroanele. Ce-i drept, m-au primit şi bine, nu exista treaba aia cu bătrînii care se echipează într-o parte, iar tinerii într-alta. Oricum, mă ştiau. Le dădusem gol şi lor şi Stelei. Am venit cu Ţeţe Moraru în acelaşi timp, dar jocul nu mi-a ieşit din prima, recunosc. Am debutat la Cluj, cu Universitatea, şi am pierdut cu 2-1. Prin etapa a şaptea a sezonului ’81-’82 eram la capacitatea maximă.

- Au urmat meciurile cu Inter, din Cupa UEFA.

- Da, Bordon în poartă, linia de fund Bergomi, Pepe Baresi, Pasinato ... cu Bini, cu Prohaska, cu tot cu mustaţă, cu Altobelli, ”Acul”, Doamne, ce fotbalişti! Dar le-am venit de hac. 1-1 la ei şi 3-2 la noi. Dar românii n-au văzut decît pînă la 1-1 (rîde).

- Cum aşa?

- Nimeni nu s-a gîndit că o să ajungem în prelungiri. În minutul 90 au dat legătura pentru ”Telejurnal”, era cu vizita lui Nea Nicu în judeţul Călăraşi. N-au mai dat-o înapoi. Aşa era pe atunci...Eu m-am găsit să marchez în 107 (iar rîde), aşa că n-am fost ”live”. Pîn’ să dau eu gol, au tăiat transmisia! Dar nu-mi pare rău pentru că în afară de ”boabă” am rămas, după ”dubla” cu Inter, cu cel mai frumos cadou din viaţa de fotbalist?

- ?

- Mi-au dat atunci ... aşa ... ceva ca un clasor, cu toate cele cinci trofee importante ale lor din argint masiv. O minunăţie, îmi era frică să pun mîna. Le ţin cu sfinţenie.Te ţineai de iarbă să nu cazi din picioare!


- Aţi avut 5.000 de spectatori la ”dubla” cu italienii?

- (rîde iar). Da, ”puţin” peste! 20.000 la noi, în Groapă, cu ciorchini de oameni cu picioarele în ghips pe balcoanele de la Urgenţă, 40.000 pe ”Meazza”. Apropo de asta, cînd jucam pe ”23 August” celebrele cuplaje, cu 100.000 de suflete, trebuia să-i împing pentru a putea bate un corner sau un aut. Pozele acelea păstrate cu fani ţinînd bombeurile pe dunga de var nu-s făcătură. Aşa era! Cînd începeau să te susţină, te ţineai de iarbă să nu cazi. Vă daţi seama, de vreo şase ori actuala populaţie a Urziceniului la un singur joc?!

- Urziceniul e superlativul absolut al lui Costel Orac în antrenorat?

- Nu neapărat. Am fost şi la FC Bacău, şi la Baia Mare. La Urziceni, oamenii te lăsau să-ţi faci meseria. Adică tu ai sculele astea, ţi-am dat ghergheful şi andrelele, treci la croşetat. Nimeni nu se băga peste tine. Patronul era patron, antrenorul era antrenor.

- La Chiajna cum e?

- La fel. De ce-mi place? Pentru că cei de aici fac lucrurile în mersul lor firesc. Adică pun pe picioare o bază, cu tot ce trebuie pentru un antrenament ca la carte, aduc jucători, apoi cer performanţă. Din păcate, la noi, cam peste tot e invers. Adică se cer rezultate din prima. Nu le ai, ai zburat!

- Sunteţi specializat pe promovări?

- Nu ştiu dacă aş vrea o echipă mare, nu e stilul meu să-mi facă patronul trupa. Prefer o grupare mai mică, dar unde portarul să apere, contabilul să taie facturi, iar antrenorul să pregătească.


Debut cu gol la naţională

- Revenim la fotbalul nostru şi la meciul contra Chinei?

- Am prins, din păcate, doar trei meciuri la naţională. Cauza o ştiu, nu mă halea antrenorul de atunci, dar ce rost are să mai dezgropăm morţii? Am debutat contra Chinei, la Iaşi, pe ”23 August”-ul lor, cu gol. Am prins lotul lărgit pentru Euro 1984, dar nu şi pe cel restrîns (n.n. nu mai vrea să continue subiectul, e clar că-l vrea uitat...)

- Erau mai grele antrenamentele atunci decît ce le cereţi azi fotbalistilor dumneavoastra?

- Mult mai grele. Acum au apărut metode noi, ai de unde invata. Atunci era muncă, multă muncă.

- E adevărat că rămîneaţi după şedinţele de pregătire să mai executaţi lovituri libere?

- Adevărat grăieşti! De două ori pe săptămînă, obligatoriu, în sensul că nimeni nu-ţi impunea nimic, aşa gîndeam eu. Stăteam fie cu ”Ţeţe”, fie cu un alt portar şi executam. Treaba asta o aveam în sînge de mic, de la Galaţi. Titi Teaşcă e vinovat. M-a văzut cum bat cornerul cu exteriorul şi mi-a zis să mă apuc şi de lovituri libere. Aveam un zid din oameni dintr-ăia de carton, trăgeam de la 25 de metri pînă le zburam capetele. Ani de zile am făcut asta...

Din urmă vine ceva, dar ce facem cu ei?

- Pepinieră mai există?

- Treaba e extrem de simplă. Din urmă vine ceva, dar cîţi antrenori îşi riscă postul? Adică mergi pe mîna celor bătrîni, cu experienţă. Ştii că dacă bagi tineret la rodare, rişti să pierzi. Dacă pierzi, superi patronul şi te trimite în drumul tău. E un cerc vicios...

- De afară cine vă face cu ochiul?

- Messi, e clar. El s-a ţinut departe de alte atracţii, şi-a văzut de fotbal. Cristiano Ronaldo e şi el mare, dar prea mult marketing în jurul său. Aşa cum cred că a fost cu Beckham, un fotbalist extrem de umflat. Era altfel decît ce se juca în Anglia, avea o familie frumoasă, l-au luat de etalon. Fotbal însă mai puţin.

- S-a ieşit la încălzire pentru Drumul Mingii...

- Super idee, le-am spus şi unor prieteni din zona Banatului să se bage şi ei. ”Lăsaţi burta acasă, luaţi mingea şi jonglaţi, că o să mă uit să vă văd la televizor!”, aşa le-am zis!

Comentarii (45):
validinamovistul
6 aprilie 2011 20:58
Respect COSTEL ORAC!!!!
validinamovistul
6 aprilie 2011 20:57
Comentariul tău
serevrodut
6 aprilie 2011 20:08
Tot respectul pt. omul si fotbalistul Orac, si asta din partea unui stelist. Ce echipa avea Dinamo atunci. Ii uram dar ii si respectam in acelasi timp. Pacat ca gogoneaua de Lucescu nu avea loc pt. el la Nationala dar avea loc pt dulapul zburator Coras care la viteza maxima alerga ca Lacatus dormind. Nu inteleg de ce jucatorii din anii aceia nu ies in fata sa spuna cine e cu adevarat acest sarpe numit Lucescu. Costele din cauza bunului simt de care tu si altii din vremea aia dati dovada nu se stie cu adevarat cine este maretul Mircea Lucescu. Puradeii nascuti dupa 1989 cred ca e Ferguson cind de fapt el nu e decit un sticle gooooaaaalllleee cumperrrreeeemmm cu legitimatie de turnator. Din aceasta cauza avem parte de aberatia asta de fi-su la nationala. Treziti-va si spune-ti lucrurilor pe nume. Poate doar asa vom scapa de urgiile astea. Auzi tu un jucator care dadea gol Inter-ului si Hamburg-ului de pe vremea aia nu avea loc la Nationala dar Coras, Dragnea, Zare, Movila aveau. Pacat, mare pacat!
ucluj2011
6 aprilie 2011 05:48
Gusturi foarte bune dealtfel. NightClub-ul de linga Patria , adica Melody Bar , era mai exclusivist. Era trupa Live , cite 3-4 nume celebre de solisti/soliste consacrati/consacrate fiecare cu cite un program de circa 30 min., plus trupa de balet , comedianti...etc... Era foarte scump , se duceau cei cu bani multi... mari mahari , fii de mari mahari , studenti arabi... Gaseai tot ce voiai acolo , ORICE in materie de bautura sau mincare , inclusiv caviar. Mdah!!! Misto. Ce vremuri!!! mi-ai adus aminte de tinerete , acuma m-am intristat , pe bune. Hai salut, trebuie sa plec.
redsfighters
6 aprilie 2011 05:40
Eram mai mult cu rock-ul international dar din romanika preferam Dan Andrei ALDEA(SPHINX) SI BINEINTELES PHOENIX !! MI-A MAI PLACUT SI FOLKUL MAI ALES MIRCEA VINTILA..DIN MUZICA USOARA ROMANEASCA PREFERAM AURELIAN ANDREESCU .
redsfighters
6 aprilie 2011 05:37
Show 'mizto" era la night club-ul de linga Patria unde sef de sala era Viorel Paunescu dar eram prea mic nu am fost decit o data acolo .
ucluj2011
6 aprilie 2011 05:09
"Ma aia pe fotbal cind e vorba de ARDEAL !". OK , e si asta un punct de vedere.
Si mie imi placea restaurantul Berlin , acolo mergeam mai mult seara. Aveau (ca majoritatea restaurantelor pe vremea lui Ceausescu) Live Music... un lucru foarte bun care din pacate lipseste in buna parte in ziua de azi. In anii '80 cinta acolo orchestra lui Cornel Verban si cu Elena Cirstea ... o solista foarte buna (spre deosebire de ceea ce avem acum).
redsfighters
6 aprilie 2011 04:57
Mergeam si la cina dar preferam berlinul . Eu nu contest ca rapidul nu a avut mereu cea mai compacta galerie pentru simplul motiv ca e cea mai veche dintre cele 3 mari bucurestene ..Si sincer nu imi pare rau ca au venit tancurile desi nu-i suport pe rusi dar ne-am luat Transilvania inapoi si asta e cel mai important . Ma aia pe fotbal cind e vorba de ARDEAL !
ucluj2011
6 aprilie 2011 04:49
OK , daca ai jucat la juniorii lui Dinamo nu am fost mai mult ca tine pe Dinamo, dar ideea era ca sunt multi dinamovisti si stelisti pe aici care in mod sigur nu se pot "lauda" ca au fost mai des decit mine pe Dinamo sau pe Ghencea. Si mie imi placea restaurantul Moldova, mai ales vara la gradina. Dar "Cina" vizavi de Ateneul Roman era locul meu preferat.

P.S.Ei hai , nici chiar asa ca "pierdeam Clujul si acum vorbeam numai maghiara"!!!
redsfighters
6 aprilie 2011 04:43
Tu crezi ca intimplator a venit omu de la interne la voi patron? Clujul nu avea voie sa ramina sub influenta maghiara tati ...V-am salvat de la inec si v-am mai dat si jucatori nu rapidul . Daca era sa ramina numai rapdidul pierdeam clujul si acuma vorbeai numai maghiara .
redsfighters
6 aprilie 2011 04:40
Hai ca esti tare !! Ai fost mai mult ca mine pe Dinamo !!..hehe..! Pai daca acolo ma echipam de 100 de ori pe saptamina !!..hehe..
redsfighters
6 aprilie 2011 04:33
Aia cu sogore e haioasa rau !!..hehe.. Casa Universitarilor, Parcul si restaurantul sunt in spatele Ambasadei Ungariei. lA 5 MINUTE M-AM NASCUT SI AM COPILARIT. JUCAM FOTBAL LA DINAMO LA GRUPA LUI FRATILA SI IN CARTIER cu Gasca la Zoia apoi mergeam la o bere radeberger la Moldova !!
ucluj2011
6 aprilie 2011 04:27
Chiar crezi ca daca "urli" tare , esti mai interesant? Inca odata: AM STAT IN BUCURESTI 15 ANI
si 20 ca tine nu au fost pe Dinamo cit am fost eu... asta ca sa vorbim de echipa ta preferata.
redsfighters
6 aprilie 2011 04:26
Ai raspuns numai la aia cu Casata ..atit. ..ma rog sa zicem ca iti dau nota de trecere !! Barbu Vacarescu este continuarea la Nord a Tunarilor ....Erau case nasoale si acolo nu numai pe tunari ..de fapt tunariul nu era asa rau ...
ucluj2011
6 aprilie 2011 04:24
RedsFighters... hai cu vaca moooooooo. . La Kosmodemianskaya , vizavi de restaurantul Moldova invata gacica-mea sogore. Decit sa fii din ce in ce mai penibil, mai bine si MAI SIMPLU ar fi sa recunosti ca nu prea ai nicio treaba cu fenomenul fotbal... mai buch_cassidy.
redsfighters
6 aprilie 2011 04:20
TEATRUL LUCIA STURZDA BULANDRA SE AFLA ZID IN ZID CU CE SCOALA SI VIZAVI DE CE PARC IMPORTANT AL BUCURESTIILOR ?
ucluj2011
6 aprilie 2011 04:20
RedsFighters , ce faci , ai intrat cu alt "cont"??? Subiectul era altul si la misto o scriti voi. Cred ca vorbiti din Povesti nemuritoare. Cine nu stie cele afirmate de mine mai inainte??? CINE??Oricum , blocul in care am stat si care a fost construit in 1960 exista si acum , scara A are intrarea spre Parcul Circului , scara B spre Barbu Vacarescu , si este SITUAT exact la intersectia BarbuVacarescu/Bdul. Lacul Tei. Adresa este: Bdul. Barbu Vacarescu nr.44 , Bloc 7.
Du-te si vezi-l. Are 7 etaje. Vrei sa-ti dau si niste nume de vecini sa te duci sa-i intrebi??? Bai tata , nu fii ridicol. ce faci , vrei sa-ti spun Geografia Bucurestiului acuma??? La cofetaria Casata de pe Magheru (la Piata Romana) ma duceam de cel putin 3 ori pe saptamina (pentru ca aveam drum pe acolo) sa maninc profiterol sau un excelent cremsnit. Hai ca o luati pe cimpii fratilor. Repet: AM TRAIT in Bucuresti 15 ANI si am fost pe stadioane mai mult decit VASTA MAJORITATE a "suporterilor" care posteaza aici, nu pierdeam un meci.Nici unul macar. Apropo: "case darapanate" nu prea erau pe Barbu Vacarescu... Erau mai degraba pe Tunari (mai sunt si acuma) si pe Stefan cel Mare INAINTE de a se construi blocurile. Erau case si pe Barbu vacarescu, pentru ca blocurile de vizavi de stadion (de intrarea secundara din B.V.) au fost construite prin anii '80... dar "nu prea" erau darapanate. Hai ca parca suntem la gradinita de copii. Voi poate chiar ca nu stiti si nu aveti idee. Poate ca nici nu ati fost pe vreun stadion in viata voastra. Intrebati... documentati-va... cititi... "vizionati"... si mai terminati cu balivernele ca rid si curcile de voi. Eu si ACUM in zilele noastre ma duc in Bucuresti adesea si nu pierd vreun meci (indiferent daca joaca Dinamo sau rapid sau Steaua), daramite in "tinerețili mieli"!!!(asta ca sa mai ridem).
redsfighters
6 aprilie 2011 04:18
Care piata de legume si fructe e cea mai apropiata de scoala franceza ? Care Cinema era cel mai apropiat de scoala italiana ? Unde se afla blocul ARO ? HAI CU VACA ....MOOOOOOOOOO!
redsfighters
6 aprilie 2011 04:02
In spatele carei Ambasade se afla Parcul Universitarilor si Restaurantul ? Doar niste intrebari de bun simt ...Vizavi de ce Ambasada au fost gazduiti refugiatii fostului dicator chilian ?Pe unde era intrarea principala la Liceul Kosmodemianskaia ..vizavi de ce restaurant si ce biserica ?
redsfighters
6 aprilie 2011 03:57
Da. M-am linistit . Am crezut ca o scrii serios acuma imi dau seama ca o zici la "mizto " !! Lasa-ma cu Barb u Vacarescu ca erau numai case darapanate pe acolo atunci si asta o gasesti si pe internet ! Iti pun eu niste intrebari la care nu gasesti raspunsul pe Internet si le stie orice bucurestean care a trait acolo atunci. Unde era localizat blocul de la CASATA ! Intre ce parcuri era localizata PIATA ALEXANDRU SAHIA ? Restaurantul Parcul Trandafirilor ?
ucluj2011
5 aprilie 2011 23:22
Apropo Cassidy: vezi ca intr-un numar din G.Sp. de acum vreo doi ani, nu mai stiu exact, se scrie despre meciul decisiv pentru promovarea in A al Rapidului cu Metalul Bucuresti. AU FOST 80.000 de oameni. AM FOST ACOLO PE STADION si crede-ma ca niciodata nu am mai vazut asa puhoi de lume cu fulare, steaguri, esarfe...etc... visinii. Au fost 80.000 de oameni dintre care CEL PUTIN 75.000 de rapidisti. sa spui ca "in Bucuresti nu exista rapidisti" este ca si cum ai spune ca InterContinental-ul a fost construit de chinezi. Adica... CULMEA ABERATIEI. Eu stiu ca in Bucuresti nici voua nici oierilor nu le convine sa accepte niste lucruri, dar Bucurestiul era "intesat" de rapidisti cu mult inainte de a va infiinta voi , asa ca nu aveti cum sa va comparati ca trecut si traditie (MAI ALES in privinta suporterilor) cu "brazilienii" din Giulesti+Cringasi+Gara de Nord+Chitila+Pajura+Bucurestii Noi. Si inca ceva, cind am stat in Bucuresti , am stat pe Barbu Vacarescu intersectie cu Bdul. Lacul Tei , aproape VIZAVI de intrarea din spate a stadionului Dinamo (cea din Barbu Vacarescu) si habar nu ai citi si citi SI CITI rapidisti sunt pe acolo. Ii vedeai infasurati in steaguri si cu betele de la steag in mina mergind spre stadion cind juca Rapidul. Vedeam mai multi rapidisti decit dinamovisti. Nu ca erau mai multi rapidisti decit dinamovisti in Stefan cel Mare-Vacarescu-Lacul Tei, dar ERAU VIZIBILI.... ERAU FANI ADEVARATI... voi erati ascunsi... va era frica... majoritatea nici nu va duceati pe stadion. Fratele meu dinamovist , mai intreaba.... mai documenteaza-te ca stai rau de tot cu "istoria". Ori STII (si cred ca asta este adevarul) dar iti este greu sa accepti unele lucruri.
ucluj2011
5 aprilie 2011 22:55
@Kappon@. Dom'le , 23 August avea 62 de mii de locuri daca nu ma insel , dar puteau intra 80.000 (OK , nu 100 de mii dar 80 de mii si chiar "aproape" 90.000) pentru ca nu erau scaune pe vremea aia, erau gradene si se inghesuia lumea... stateau 3 p3 doua locuri , mai stateau si pe scarile de acces , si puteau intra peste 80 de mii de oameni.
ucluj2011
5 aprilie 2011 22:47
butch_cassidy, bai frate, chiar ca scrii ineptii dupa cum spune si "unu_oarecare". Deci eu nu ma refer la galerie la care rapidistii intradevar erau si sunt cei mai tari. Ma refer la fani, la suporteri... la TOTI suporterii. La meciurile Rapidului veneau cite 25-30 mii de suporteri la matineu la 11 dimineata , iar la Steaua si Dinamo , nu veneau nici 10 mii dintre care jumatate erau soldati in termen. Rapidistii formau aprox. 2/3 din cei care veneau pe 23 August la cuplaje si crede-ma CA NU AM PIERDUT UN SINGUR CUPLAJ in cei 15 ani cit am stat in Bucuresti. Deci eu ma refer la oamenii care veneau pe stadion , nu la galerie, ca la galerie oricum nimeni nu ne-am comparat si NU NE COMPARAM cu aia din Grant. Oamenii care veneau pe stadion. Tu despre ce vorbesti??? despre ACEL GEN de "simpatizant" care spune ca tine cu Steaua si nu a fost in viata lui pe stadion sau nu stie nici jumatate din echipa stelei??? Pai aia NU CONTEAZA bai Cassidy. Vorbesti despre cei "6 milioane de suporteri stelisti" care de fapt nu sunt nici a zecea parte atit de multi??? Pai Steaua daca ar fi precum a fost "U"Cluj prin B (sau ca Rapidul), "nu ar mai avea nici cit Sportul Studentesc" --- dupa cum spunea cineva mai demult pe un forum. Rapidul era cea mai iubita echipa si SA FII SIGUR ca nimeni inafara de rapidisti sau vreun ratacit ca mine NU se ducea la meciurile Rapidului in "B" cind jucau aia cu Poiana Cimpina (cu casa inchisa pe republicii). Bunicii si strabunicii tai NU AVEAU CUM sa tine cu Dinamo sau Steaua pentru ca pe vremea aia NU EXISTA Dinamo sau Steaua. Bai Cassidy, mai lasa-ne don'ne cu gargara asta , ca acum chiar nu ma intereseaza de Dinamo, Steaua sau Rapid, dar ma enerveaza ca poti "minti" omul asa in fatza , cind O TARA INTREAGA stie
ceea ce spun eu.
unu_oarecare
5 aprilie 2011 18:56
@ butch_cassidy, sa intelegem ca bunicii tai tineau cu steaua? care steaua? steaua polara, pe vremea aceea. s-ar rasucii in morminte bunicii tai daca ar auzi ce ineptii scri
butch_cassidy
5 aprilie 2011 18:04
@ kappon : Si tu esti ma din cluj ? Si tu ai locuit 15 ani in bukale ? Si tu stii cite scaune avea 23 August !! Le numarai in fiecare weekend ? La meciurile rapidului cu atuobozul !! Chiar nu mai intru pe articol ca sunt multe comentarii de tot plinsul ...Bucurati-va a venit primavara !!!
kappon
5 aprilie 2011 17:48
100000?! Cred ca Orac a numarat doi pentru unul. Stadionul 23 August avea vreo 37000 de locuri numerotate insa inghsuiti intrau cca 60000 ceea ce este departe de ce a spus Orac. In al doilea rand, nostalgia asta ca ce grozav era atunci nu-i sta bine. O fi fost el bun dar nu a spart usa tirgului si cred ca mai multa modestie nu strica.
butch_cassidy
5 aprilie 2011 17:31
Si nu ma lua cu am locuit in bukale ca iti pun 2,3 intrebari care nu le gasesti nici pe Internet ..despre centrul bucurestiului ! Mai ai putin si imi spui si cu cine tine tata, bunicii, unchii, sora-mea, prietenele, sotiile, etc.. Te anunt ca din 100, 200 mai apropiati numai 2 erau rapidisti si unul progresist...restul numai stelisti si dinamovisti . Printre colegii mei care ii cunosti si tu sunt actorul Mihai Constantin si realizatorul de emisiuni Razvan Dumitrescu...amindoi sunt stelisti de cind su.geau biberonul !!!
butch_cassidy
5 aprilie 2011 17:30
Si nu ma lua cu am locuit in bukale ca iti pun 2,3 intrebari care nu le gasesti nici pe Internet ..despre centrul bucurestiului ! Mai ai putin si imi spui si cu cine tine tata, bunicii, unchii, sora-mea, prietenele, sotiile, etc.. Te anunt ca din 100, 200 mai apropiati numai 2 erau rapidisti si unul progresist...restul numai stelisti si dinamovisti . Printre colegii mei care ii cunosti si tu sunt actorul Mihai Constantin si realizatorul de emisiuni Razvan Dumitrescu...amindoi sunt stelisti de cind su.geau biberonul !!!
unu_oarecare
5 aprilie 2011 17:12
Deci in titlu scrie ca s-a "taiat" transmisia cand a dat Orac gol ("Cînd am dat gol, au tăiat transmisia!"), dar in articol, chiar Orac declara ca ca transmisia era intrerupta de ceva timp, din minutul 90, iar el a dat gol in 107. Pana la urma, care e adevarul???
butch_cassidy
5 aprilie 2011 17:11
Nici bunicii, nici parintii, nici unchii , nici nimeni nu se ducea in galerie !!! Capisci ? Galeriile cu exceptiile de rigoare sunt formate din copii, tineri si drojdieri . Pe 23 August din 100000 nu erau mai mult de 5000 de rapidsti care de fapt erau galeria si inca 2,3 mii raspinditi pe stadion , RESTUL DE 90000 erau stelisti si dinamovisti . Ti-am dat ex. cu 4 generatii ca sa intelegi ca cunosc cu cine tin rudele , prietenii de familie, de cartier, colegii de scoala, serviciu, etc.. In Bucuresti nu exista rapidisti . Punct. Eu nu imi permit sa iti spun tie cine ce in Marasti, Grigorescu, etc.. Vezi-ti de Koloszvar si lasa Bukalele unde am trait si respirat toata viata . Una e galeria unde rapidul au fost si sunt cei mai puternici una e simaptizantii ! Galeria bucurestiului nu trece de 20,30 de mii...Simpatizantii sunt milioane si rapidistii ii numeri pe degete . Am locuit in 3 zone in Bucuresti si am invatat la 2 scoli generale, liceu, facultate, etc.. Respiram aerul cu ei, ma "ciocneam" cu ei pe strada, et..IN BUKALE NU EXISTA RAPIDISTI COMPARABIL CU CELELALTE 2 . BUCURESTENII INSA NU MAI VIN LA MECIURI DE 20 DE ANI . MAI INTII DIN CAUZA CA DUPA COMUNISM AU APARUT TOTI DERBEDEII IAR APOI PENTRU C NATIONALA NU JOACA NIMIC ASA CUM NICI ECHPELE CAPITALEI NU MAI JOACA NIMIC . DACA JOACA NATIONALA CU LUXEMBURG IN CENTRUL CAPITALEI NU SE STRING NICI 5000 DIN CARE 4000 SUNT DIN PROVINCII ...
ucluj2011
5 aprilie 2011 16:25
Mai "taticule" nici eu nu vreau sa te jignesc mai ales ca esti dinamovist , dar AM TRAIT in Bucuresti din 1975 pina in 1990 si repet ca nu pierdeam nici un meci al vreunei echipe Bucurestene, pentru ca eram si SUNT innebunit dupa fotbal. Faptul ca "ai tai" sunt in Bucuresti de 3 generatii nu are nicio legatura cu ceea ce vorbim noi aici, iar TU STII ca Dinamo si Steaua jucau ca in deplasare cind jucau cu Rapidul in Stefan cel Mare sau Ghencea si Rapidul era de departe cea mai iubita echipa si SINGURA din Rominia care se putea mindri cu o galerie cum nu erau multe in Europa , dar iti este greu sa o recunosti. Si mie imi este greu sa o recunosc , dar totusi o fac. Si era si normal sa fie asa, pentru ca pe vremea cind aia de linga pod aveau echipa, galerie, suporteri, se duceau in deplasari... cele mai multe echipe din zilele noastre (inclusiv Steaua si Dinamo) nici nu erau macar infiintate, iar suporterii fostelor echipe din Bucuresti care au fost desfiintate , MAJORITATEA erau cu Rapidul NICIDECUM cu Steaua sau Dinamo... dar hai sa nu o dam in alte discutii. Ce spui tu sunt povesti de adormit copiii iar noi (mai ales eu) nu mai suntem copii de mult. Adica stelistii si dinamovistii aia de care vorbesti tu , NU se duceau la meciurile Stelei si ale lui Dinamo unde nu erau mai multi de 10.000 de spectatori MAXIMUM cind jucau acasa meciuri de A , dar se duceau la matineele Rapidului de la ora 11:00 pe Republicii sau Giulesti sau Ghencea (unde jucau din cind in cind) sau 23 August atunci cind erau aia in B , ca sa-i vada cum joaca cu Poiana Cimpina sau Autobuzul Bucuresti. Hai bai fratele meu ce facem aici!!! Suntem la gradinita de copii handicapati!!! Ce naiba!!! Deci EU eram in tribune peste tot in WeekEnd exact ca si acum cind joaca "U" Cluj sau chiar si CFR la multe meciuri. Oricine vrea, poate sa verifice cele spuse de mine. Sunt ziare, carti, imagini de pe vremea aia. Ti-am mai spus: parca ai fi de la stina lui Becali, asa ii dai inainte cu "Traiasca Republica".
butch_cassidy
5 aprilie 2011 07:07
Mai taticu scuza-ma nu vreau sa te jignesc mai ales ca tii cu U.CLUJ dar tu vorbesti sa te afli in treaba ...Nu iti mai da tu cu parerea de Bucuresti ca eu si ai mei traim acolo de un secol ...dee pe timpule regelui...Acolo m-am nascut, acolo sau nascut parintii mei acolo au trait bunicii mei, acolo traieste baiatul meu si acuma. Meciul cu metalul a fost transmis pe tvr 2 ,l-am vazut si au fost 30000 de spectatori . In bukale mergeam si stelisti si dinamovisti la meciurile rapidului din "n" motive unul din ele era ca iubeam bucurestiul . Hai ca nu iti mai raspund ca ai probleme grave !
ucluj2011
5 aprilie 2011 02:44
Butch_cassidy , MINTI , si tu stii preabine asta. Daca te duceai intradevar pe stadioane pe vremea aia , stii ca Rapidul si apoi Craiova erau DE DEPARTE cele mai iubite echipe , si crede-ma ca nu sunt nici oltea si nici rapidist. Am TRAIT in Bucuresti si ma duceam si pe Dinamo si pe Ghencea si pe Giulesti sau Republicii si pe 23 August si tu stii ca rapizii umpleau tribunele pe trei sferturi cind jucau cu voi in "Groapa" sau in Ghencea cu Steaua , si stii bine ca in B aia nu aveau loc pe Republicii (30.000 de locuri) la meciuri de genul Rapid-Chimia Tr. Magurele , iar voi si stelistii erati 6-7-8 mii (dintre care jumatate soldati in termen) la meciuri de div. A. Mai lasa-ma cu vrejeala asta ca nu suntem copii de 12 ani. Eu am peste 50 de ani, iar ti presupun ca ai in jur de 40 sau poate mai mult. Hai sa lasam vrajeala si minciunile astea de doi lei, numai pentru ca nu ne convin noua anumite lucruri. Stii ca in doua rinduri stadionul 23 August a fost umplut la refuz de catre rapidisti la meciuri decisive pentru promovarea in div. A , ultima oara impotriva Metalului din Bucuresti , nu-i asa??? Imi vine sa cred ca nici nu esti dinamovist. Parca ai fi stelist cu toate minciunile astea. Numai aia arunca tot felul de pastile si baliverne de doi lei pe care (bineinteles) nu le cred nici ei.
butch_cassidy
5 aprilie 2011 01:55
@ucluj : Bine ma ia povesti nemuritoare si bucura-te !! Eu am fost acolo prezent si stiu ce am vazut. Pe timul ala mergeau bucuresteni din toate clasele sociale nu m.aimutoii care ii vezi tu acum in galerii la meciuri. De fapt acum Bucurestiul nu mai e intresat de fotbal sau alte sporturi pentru ca nu au ce vedea . Daca tu iti imaginezi ca diin 2, 5 milioane de bucuresteni 2 milioane simpatieaza rapidul si rstul de 500 de mii tin cu petrolul si craiova e treaba ta. Hai ca nu mai am ce dialoga ...
ucluj2011
4 aprilie 2011 08:08
@butch_cassidy: "Baiatu'" , du-te si te culca. Am vazut mai multe meciuri live in Bucuresti dect tine, iar pe vremea aia , Steaua si Dinamo NU STRINGEAU LA UN LOC NICI PE JUMATATE (dupa cum am mai spus-o) cit stringeau la un meci Rapidul sau Craiova. Dinamo si Steaua jucau ca in deplasare cind jucau acasa cu aia de la Rapid. EU am fost acolo. Tu o ai pe vrajeala. Sau nu vrei sa recunosti. Mie mi se cam rupe... nu am nimic nici cu Rapidul nici cu Steaua nici cu Dinamo , dar "hai sa stam strimb si sa judecam drept". Rapidul aducea mai multi suporteri la meciuri banale de B decit Steaua sau Dinamo la meciuri importante de divizia A. Ce spun eu stie toata lumea. Ce spui tu sunt baliverne. Cit despre galerie, la Steaua si Dinamo (sau oricare alta echipa), era "cam" INexistenta. Aia de linga pod stii ce galerie aveau???!!! Voi nici sa visati la asa ceva nu puteti.
butch_cassidy
4 aprilie 2011 07:56
@ucluj : Baiatu pe vremea aia la cuplajele de 100000 nu erau nici 8000 de rapidisti . Nu de alta dar am fost la multe dintre ele . Stelisti erau vreo 50-60 de mii , vreo 30000 de dinamovisti...dar e bine sa ai imaginatie bogata ca tot nu ai fost la vreun meci atunci !1
lau72
3 aprilie 2011 14:10
Coste l Orac era jucator de FOTBAL , nu jucator , tot respectul pt un mare fotbalist , oricum pe vremea lui erau multi , multi fotbalisti , fata de ce este acum si nu numai la Dinamo , si la Steaua si Craiova cat si Rapid , Pitesti , Ploiesti , alt fotbal , FOTBAL ADEVARAT.
vasilescumarian78
3 aprilie 2011 13:55
este imposibil ca fotbalistii sa serveasca masa, doar nu sunt ospatari. eventual, au mancat.
mihaienache
2 aprilie 2011 14:00
un fotbalist de un talent imens pacat ca nu a prins nationala mai des.
respect maxim pt ce a facut pt dinamo....si app daca tantaru a avut sansa sa antreneze dinamo doar asa ca e finu lu dinu...orac dece nu ar avea o sansa?????.
in min 107 cu inter am avut sansa si onoarea sa fiu de fata in groapa......e greu de descris in cuvinte ce senzatie a fost sa elimini un inter mare de tot !!
fan.craiova
2 aprilie 2011 10:23
cind un fotbalist este profesionist, vorbeste doar pe teren si mai este si modest, atunci nu ai cum sa nu-l respecti indiferent al carei echipe esti suporter.
Sanatate multa pentru Orac si mult succes in continuare.
ciocaneanu
2 aprilie 2011 09:01
Mi-a placut mult de el! Era el mai scund, dar statea pe picioare de nu-l darimai nici cu buldozerul si e adevarat ca loviturile libere chiar le punea "cu mina". Si altfel un om modest, linistit si placut. Ce atac avea Dinamo cu Orac si Talnar, ti-era mai mare dragul sa te uiti la fotbal si sa te duci la stadion. Numai bine Costele, sti tu ca valoarea iese ca uleiul la suprafata. Va veni vremea cind se vor satura toti de figuri, mizerii si can can si atunci "meseriasii" vor fi repusi in drepturi. Nu mai dureaza mult.
baixinho
2 aprilie 2011 03:52
cornel, dar ăla cu hamburg, de la bucureşti, ce are? :D
ucluj2011
2 aprilie 2011 00:02
La "celebrele cuplaje cu 100.000 de suflete" , 2/3 si mai bine erau rapidisti. Pe vremea aia , nu stringeau Steaua si Dinamo spectatori LA UN LOC nici pe jumatate cit stringea Rapidul sau (intr-o masura ceva mai mica) Craiova. Altfel, respect Orac. Un fotbalist bun si mai ales modest.
boeru_cornel
1 aprilie 2011 18:05
.... Un om deosebit, modest,un fotbalist de valoare, niciodata nu am auzit ceva rau despre el ! Acel gol cu Inter la care a participat si Talnar este in primele 10 goluri romanesti din toate timpurile ! Un gol magnific a reusit si cu Liverpool ! Jos palaria,Dle Orac !
veverita_catalin
1 aprilie 2011 17:41
Desi sunt rapidist de 44 de ani, de pe vremea primului titlu din Giulesti, in liceu colegii m-au poreclit Orac, pentru ca jucam in fata pe stanga si eram si marunt ! Si-acum ma mai striga cate unul : " Ce mai faci, Orace !" Ce vremuri... RESPECT MAXIM pentru Costel Orac !
Conectează-te la cont sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii

Ştiri

Florentin Deac este din Tirgu Mures. El este cronicarul ales de un juriu format din Catalin Tolontan, Ovidiu Ioanitoaia, Cristi Geambasu si Maria Andries în urma concursului desfasurat în campania Drumul Mingii 21 de ani le-au trebuit echipelor fanion ale fotbalului românesc ca să ajungă în aceeaşi finală, [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

2.400 kilometri, 1.000 de suporteri ai fotbalului adevarat si doua echipe care au adaugat 90 de minute de emotie, sacrificiu si pasiune celei mai frumoase si inedite actiuni desfasurate de cei ce iubesc fotbalul adevarat Doralin Barziloiu are mingea la picior. Se îndreapta spre centrul terenului. Publicul îl [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Concursul organizat de Timişoreana şi Gazeta Sporturilor, “Fii reporter pe Drumul Mingii”, s-a încheiat. Au intrat în finală textele scrise de Nicolae Radian (radiannicolae), Gabriel Moraru (ilpadrino), Remus Adrian Mustăţea (sakin) şi Florentin Deac (florentinf). Textele publicate de cîştigătorii de [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

În urmă cu 17 ani (ca să alegem un an bun de referinţă), poate că nimeni nu şi-ar fi imaginat aşa ceva: o campanie cu adevărat grandioasă, cu un mesaj unic, exprimat de mii de îndrăgostiţi de sportul rege. Era şi greu, vibram cu toţii de mândrie după performanţele tricolorilor la Mondialul din [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

La 11 ani era la Hebe, la Sîngeorz-Băi, lîngă apele minerale. Acolo se născuse, acolo vroia să debuteze. După vreo patru ani, cei de la ”Lucefărul” au pus ochii pe el. Acum, toţi dăm cu pietre, dar, atunci, Centrul era o treabă excelentă. Apăruse de puţină vreme, căuta copii prin întreaga ţară, [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

"Avîntul", de la 0-0 cu Dinamo, la 2-16 cu CCA. Echipa din localitate a dansat un singur sezon în Divizia A, dar bătrînii trăiesc şi acum, din amintiri În poartă, Secheş. Pe fund, trei inşi: Covaci, Bartha şi Toniţă. La mijloc, doi, Veszi şi Feher. În atac, Lucaci, Mateon, Hulea, [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Oltenii au deschis scorul prin Nicolae Zamfir, în minutul 48, pentru ca Jercălău să egaleze, din penalty, în min. 53. Tot Zamfir avea să înscrie golul care a dus cupa în Oltenia, în minutul 64. De remarcat faptul că trupa antrenată atunci de Sorin Cârţu avea să câştige şi campionatul României în [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Dănuţ Boldan, din Negreşti Oaş, este cîştigătorul celei de a şasea etape a concursului “Reporter pe drumul mingii’. Textul cîştigător, “Visul unei nopţi…de iarnă”, combină amintirile copilăriei cu primul meci văzut pe Ghencea: Steaua – Betis Sevilla (0-0) în optimile cupei UEFA. O felie de [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Despre Tirgu Bujor se spune ca a fost atestată arheologic cu aproximativ 12000 de ani î.Hr., iar documentar într-un hrisov din 1491 emis de Ștefan cel Mare. Oraselul cu putin peste 7.000 de locuitori a primit cu drag caravana noastra! Dupa un scurt joc de glezne si citeva fandari, asa, de incalzire, am pornit [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

1991. De la Marea Revoluție trecuse doar un an și șase luni, iar lumea și fotbalul românesc erau într-o continuă schimbare. 1991 este anul în care ”Deșteaptă-te române!” este adoptat ca imn oficial al României. Anul în care Guvernul Petre Roman cade după cea de-a patra mineriadă, iar Theodor [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Cu greu as fi crezut inainte ca voi fi asa mandru sa fac parte dintre cei o mie de cavaleri ai balonului, insa, acum, privind in urma, ma cam umflu in pene. Da, am fost acolo, un nebun dintr-o mie. Dimineata cetoasa facea ca orasul natal al lui Cornel Dinu sa para la fel de moracanos ca batranul dinamovist. In fata [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

La o azvîrlitură de sabie de Turnul Chindiei, fotbalul a cunoscut două perioade: modernă si contemporană. Deşi pe certificatul de naştere scrie 1950, adevăratul start s-a dat prin anii ’60, cînd echipa se numea Metalul şi debuta în prima Ligă. Cornel Dinu, fiu al urbei, ajungea aici în 1963, în [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

S-a plecat dis de dimineaţă din faţa clubului Chindia din Tîrgovişte, acolo unde am făcut şi celebra poză de grup. Aplauzele n-au lipsit nici azi. Nici filmuleţele, dar nici pozele. Ieşirea din Tîrgovişte s-a făcut evident, cu mingea la picior, dar şi însoţită de cîini, spre amuzametul celor care fac [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Fiind un pasionat al sportului, dar mai ales al fotbalului, urmaresc cu mare interes stirile sportive, la tv, online, dar si din presa scrisa. Astfel, am luat la cunostinta despre initiativa Timisoreana, sponsorul oficial al Cupei Romaniei. Aceasta actiune care are ca scop parcurgerea distantei dintre Timisoara si [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Pofta de fotbal vine pe măsură ce Caravana Drumul Mingii se apropie de oraşul finalei. Totodată revin amintirile cu fotbal frumos. Penturu cea de a treia etapă din “Drumul Mingii”, cîştigător a fost desemnat Gabriel Moraru (ilpadrino), care a înscris în concurs nu mai puţin de 4 texte. Conform [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

"Nea Costicăăăă, iar a venit, bre, inginerul ăla din Anina!". "Ce vrea, tată?". "Pai tot cu problema aia cu fotbalistul!". Rădulescu nu mai poate! Pe omul ăsta-l dai afară pe uşă, el intră pe geam. "Hai, gata, m-aţi păcălit şi ne-am întâlnit. Care-i [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Sansiro Ciocoi  a abandonat fotbalul la doar 28 de ani.  A reveni dupa 7 ani si joaca in  Liga a 4-a la Minerul Uricani. De placere. Unul dintre baietii sai poarta tot prenumele Sansiro! - Cum a inceput fotbalul pentru Sansiro din Romania? -  Aveam 7 ani cind m-am dus la o echipa de juniori  din Bocsa, acolo [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

E al doilea golgeter all-time al Diviziei A. 12 sezoane la Universitatea Craiova la care a debutat la 16 ani şi jumătate. L-a iubit pe Dobrin, a pasat cu Balaci şi l-a văzut crescînd pe Hagi. Rodion Cămătaru - Toţi încep cu începutul...Cînd a fost ultimul joc? - 20 mai 1993. N-am cum să uit. Am [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Radian Nicolae, din Costeşti, este cîştigătorul celei de a doua etape a concursului “Reporteri pe Drumul mingii”, cu textul “Tripleta Codrea-Neaga-Mara”. Deşi nu respecta întocmai datele statistice, cîştigătorul etapei rememorează cinstit şi autentic victoria piteştenilor în faţa Universităţii [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Vorbele ii apartin lui Iosif Rotariu, fostul mijlocas al lui Poli, al Stelei, al lui Galatasaray si al nationalei, jucatorul complet, omul care respira fotbal. I-a tinut piept lui Maradona in Italia ‘90 si la 35 de ani a luat eventul cu Steaua. In prezent este “secund “ la Timisoara, dar si acum, la 48 de [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Timişoreana, sponsorul principal al Cupei României a dat astăzi drumul unuia dintre cele mai tari proiecte care au avut loc în România şi care au legătură în primul rînd cu fotbalul românesc. O mie de oameni vor duce mingea pe picior pe o distanţă de 2.400 de kilometri de la Timişoara pînă la [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

De cînd s-a lăsat de fotbal s-a îngrăşat doar un kilogram. Pe biroul de la FRF domneşte aceeaşi ordine ca atunci cînd ieşea, cu mingea, din apărare. Spune că a fost legat de Steaua Bucureşti, de Steaua Roşie Belgrad şi de cele două de pe epoleţii de locotenent! - E adevărat că la începuturile [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Fotbalul din Lugoj, unul dintre cele mai vechi din ţară, a văzut la faţă prima ligă un campionat, în 1937. L-a dat pe marele Guga, apoi s-a stins În Lugoj, fotbalul a apărut la îngemănarea dintre secole, în acelaşi an cu FC Barcelona, 1899. La început, a fost "Reuniunea de sport", dar [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

A prins "Craiova Maxima" cu Balaci şi Ştefănescu. A trecut la Dinamo, cu Dinu, cu "Ţeţe" Moraru, cu "Oneaţă" Augustin. Apoi, a ridicat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa, cu Steaua. "Bumbi", Adrian Bumbescu - Debut la Craiova Maxima. Ucenicia la Dinamo. Vîrsta de [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Numele primei echipe venea de la apărătorul creştinătăţii, Pavel Cneazul. Cel de-al doilea, din latinescul Dacia Ripensis (Dacia vecină cu Dunărea). Denumirile se dădeau cu sufletul "Şi atunci, după luptă, între soldaţii creştini s-a încins un ospăţ mare, la care Pavel a jucat bătuta, [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Respiră fotbal prin toţi porii. A început coleg cu Nelu Oblemeco, a prins “Craiova Maxima, s-a duelat cu marea trupă a Stelei, iar acum antrenează în “Ghencea”. Sorin Cîrţu. Discuţia cu Sorin Cîrţu, legenda Craiovei, se poartă la tribuna a doua a stadionului…Steaua! " Da, şi e ceva logic [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Primul club destinat exclusiv fotbalului de pe teritoriul actualei Românii s-a născut pe 26 aprilie 1902, în Palatul "Elite" Afară miroase a primăvară. Vorbeşte medicul Peter Dobroszlav, un tînăr pe la 26 de ani, născut la Vinga, locul celebrelor bomboane. "Fraţilor, sportul nostru e pus [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!

Balaci Ilie. Aşa se recomandă. De fapt, n-ar trebui să spună nimic. A ”vorbit” pe gazon Discută despre orice cu aceeaşi uşurinţă. Sare de la fotbalul adevărat la o lecţie de viaţă. Pleacă de la cutremurul din Japonia şi ajunge la Metalul Mija. Trece prin lumea arabă, prin cutumele ei, pentru a [...]

» Vrei să dai lovitura de începere la finala Cupei României Timişoreana? Participă la Drumul Mingii acum!
» Vrei sa fii cronicarul finalei Cupei Romaniei? Inscrie-te acum!