Un erou intre oameni - Iosif Rotariu

de florentinf | 28.03.2011 | 0 comentarii

florentinf

Etapa aleasă: Piatra Neamţ - Bistriţa

Articole publicate: 3

Voturi acumulate: 441


În filme, „eroul” este cel care salvează planeta (Superman), oraşul Gotham (Batman), preşedintele SUA sau orice naiba mai pot scorni minţile angajaţilor de la fabrica de vise Hollywood, cei care gândesc… planetar. După ce părăsim fotoliile cinematografelor avem, însă, ocazia să ne întâlnim, dacă putem trece peste definiţiile hollyoodiene, cu alţi „eroi”, de multe ori nebăgaţi în seamă. Este vorba de omul de lângă noi, omul care îşi ajută aşa cum poate semenii, cel care poate fi cel mai bun prieten al nostru, dar pe care nu îl cunoaştem încă sau pe care nu îl apreciem aşa cum trebuie. Acesta este eroul adevărat, cel care vine cu replicile lui şi nu cu cele puse pe hârtie de un scenarist mai mult sau mai puţin inspirat, omul care are inimă şi care, exact ca în povestirea lui Carianopol („Copilul cu inima de aur”), o face bucăţele şi o dăruieşte celor necăjiţi.  Să fim înţeleşi, un erou adevărat poate fi şi un profesor dedicat muncii sale sau un medic îndrăgostit de ce face, dar ceea ce vreau să vă propun e un alt erou, provenind dintr-un mediu diferit, este vorba de… sport.

Într-o vreme în care ştirile sunt cu sportivi şi nu …sportive, în care contează mai mult ce amantă sau maşină şi-a luat Mutu sau orice alt „Briliant”, „Prinţ”, „Pisică” şi alte asemenea fiinţe cu porecle demne de activităţi mai ilegale, ştirea cu eroul din sport trece de multe ori neobservată. Dacă îmi permiteţi, vă prezint un om pe care îl consider erou prin ceea ce a făcut şi încă mai face, alături de inimoasa sa soţie, pentru un suflet de copil chinuit.

Numele Iosif Rotariu vă este probabil foarte cunoscut. Fostul fotbalist al Stelei, al Galatasarayului, al Politehnicii Timişoara, selecţionat de multe ori în echipa naţională, a cunoscut, dincolo de faimă, şi suferinţa, el fiind supus unei operaţii chirurgicale dificile, la finalul carierei.

Cunoscând ce e drama personală, Iosif Rotariu a făcut un gest de nota 10, alături de consoartă, adoptând o fetiţă care a fost supusă la tortură de chiar bunica sa! Femeia a încercat şi să o omoare, iar pedeapsa de 8 ani de închisoare, pronunţată anul acesta, dovedeşte în ce hal şi-a bătut joc de cineva care era, totuşi, carne din carnea ei! Kassandra, fetita adoptată de familia Rotariu a fost supusă la 24 de operaţii, iar munca medicilor nu se opreşte aici. Pentru a avea cât de cât o viaţă normală fetiţa trebuind să mai suporte şi alte operaţii.

Kassandra Emanuela Cristiana impresionează pe oricine prin pofta de viaţă şi dragostea pe care o poartă celor care au salvat-o din iad. Visul Kassandrei (ca în titlul filmului lui Woody Allen) este ca să îşi poată repara guriţa şi mânuţele şi să se poată juca normal alături de alţi copii. Cum nu putem să lăsăm tot greul pe umerii a doi eroi, depinde şi de noi să putem reda zâmbetul pe chipul fetiţei ! Dacă am convenit că familia Rotariu este o familie de eroi putem deveni şi noi eroi, ajutând la recuperarea cât mai grabnică a fetiţei căreia viaţa i-a dat o nouă şansă.

Haideţi, deci, să fim şi noi eroi, donând după cât ne lasă inima şi buzunarul. Datele au fost oferite de familia Rotariu: Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600, Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600, Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600, titular: Daniela Liliana Rotariu. Mai multe despre micuţa Kassandra şi despre visul ei de a fi un copil normal mai puteţi găsi la adresa http://iosif-rotariu.blogspot.com/. Mulţumiri celor care pot şi vor să ajute !Sunteţi şi dumneavoastră….eroi!

Comentarii (0):
Conectează-te la cont sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii