Tronsonul uitat de lume, dar care își lasă amprenta asupra Drumului Mingii!

de sakin | 21.05.2011 | 0 comentarii

sakin

Etapa aleasă: Galaţi - Piatra Neamţ

Articole publicate: 2

Voturi acumulate: 683


Vineri, 13 mai, împreună cu un prieten din Iași am mers să participăm la Drumul Mingii, pe tronsonul Roman - Piatra Neamț. Amândoi eram nerăbdători să ne lăsăm amprenta asupra acestei campanii temerare a celor de la Timișoreana și GSP.

Acest tronson va rămâne cu siguranță unul dintre cele mai interesante, datorită celor întâmplate aici:

- Mihai Gheorghe (58 de ani) - cel mai bătrân alergător

- Remus Mustățea (117 kg) - cel mai greu alergător

- pe o porțiune de aproximativ 10 km s-a alergat pe un drum neasfaltat, iar dacă în ziua premergătoare acestei etape ar fi plouat mai mult, cu siguranță autocarul nu ar fi reușit să răzbată această porțiune de drum, însă mingea ar fi fost condusă fără probleme.

Lașând la o parte aceste lucruri, etapa a fost spectaculoasă, monotonia unui drum drept fiind aproape inexistenta, pantele abrute de peste 10%, fiind urmate de coborări la fel de abrupte. Unii alergători pot rămâne în toponimia acestei zone ținănd cont că au urcat pante abrute și lungi de 4-5 km.

Zona tranzitată este puțin cam izolată de restul județului Neamț, însă oamenii au fost primitorii, o parte din aceștia interacționând cu alergătorii schimbând pase cu aceștia. A fost și o bunică ce își ținea nepotul în brațe, acesta reușind un tacking perfect, fiind inspirată de imaginea lui Belodedici de pe autocarul caravanei (foto), reușind să deposedeze pe unul din alergători de minge.

Toți cei care am participat putem spune că această campanie ne va rămâne întipărită în memorie și ne vom aminti cu drag fiecare pas făcut pe acest Drum al Mingii. Putem să ne mândrim cu toții că mingea care a fost plimbată de noi de la Roman la Piatra Neamț va fi cea care va deschide CEA MAI MARE FINALA A CUPEI ROMÂNIEI DIN SECOLUL XXI, STEAUA - DINAMO!

Comentarii (0):
Conectează-te la cont sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii