Cronicar la Drumul Mingii

de radiannicolae | 01.05.2011 | 0 comentarii

radiannicolae

Etapa aleasă: Craiova - Piteşti

Articole publicate: 3

Voturi acumulate: 353


Fiind un pasionat al sportului, dar mai ales al fotbalului, urmaresc cu mare interes stirile sportive, la tv, online, dar si din presa scrisa. Astfel, am luat la cunostinta despre initiativa Timisoreana, sponsorul oficial al Cupei Romaniei. Aceasta actiune care are ca scop parcurgerea distantei dintre Timisoara si Brasov, locul unde se va disputa finala de anul acesta, de catre 1000 de suporteri ai fotbalului, cu mingea la picior. 2.400 kilometri!

Vroiam sa particip, insa nu stiam pe unde trece Drumul Mingii. Gasesc site-ul oficial al campaniei si… surpriza, drumul trece prin oraselul in care m-am nascut. Ma inscriu, imi anunt fratii si prietenii pentru a participa cu toti. Toti suntem selectati pentru a parcurge tronsonul de drum dintre orasul natal, Costesti, si Pitesti.

In dimineata zilei de “alergare” ne strangem in fata primariei Costesti, punctul de plecare pe acest tronson. Se da startul, plecam la drum alaturi de caravana Drumul Mingii. Toti cei prezenti sunt nerabdatori sa le vina randul sa mearga alaturi de minge in uralele celorlalti participanti.

Pe la jumatatea traseului vine si randul meu sa conduc mingea pentru urmatorii 2,5 km. Luam pauza si incingem o miuta alaturi de organizatori si ceilalti participanti la actiune. Pornim din nou la drum, pe margine zeci de oameni se alatura cauzei si alearga alaturi de noi, facand schimb de pase.

Ajungem in localitatea Bradu, unde o fata intra in jocul nostru, si... aceasta incepe sa jongleze cu mingea. Toata lumea urmareste cu “gura cascata” reprezentatia fetei, acesta fiind si sfarsitul de drum al acestui tronson.

Participand la aceasta actiune pot afirma cu tarie ca “ imi doresc fotbal adevarat “ si ca “sunt unul din cei 1000 care au participat la drumul mingii”.

Comentarii (0):
Conectează-te la cont sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii