Ca pe vremuri

de panturudorel | 03.04.2011 | 1 comentariu

panturudorel

Etapa aleasă: Piteşti - Galaţi

Articole publicate: 1

Voturi acumulate: 332


Eram pusti si imi placea sa merg la meciuri, care erau pe langa Parcul Crang ,un mod de recreere. Intr-o zi de sambata, Gloria juca acasa cu Steaua(se intampla in anul 1986), iar tatal meu, care stia ce are in casa, m-a trimis la complexul comercial Crang sa iau cota de ulei,in speta 1,5 litri de ulei.
Toata saptamana la scoala nu impuscasem nici o nota maxima, ci luasem doar 7,8 sau 9, care nu erau foarte multumitoare pentru parinti. Facusem o intelegere cu ei. Daca invatam bine, aveam voie sa merg la stadion. Nu invatam, nu ma duceam! O alta conditie era sa nu ... ploua. Dar sa revenim la intamplarea noastra.

Eu de abia asteptam meciul acesta si stiam ce risc daca in loc de alimentara ma voi duce la stadion. Am luat niste banuti din cei stransi de la parinti, bunici si alte persoane si am plecat dupa ulei. Mai erau 3 ore pana la meci. Am stat la coada, dar timpul trecea foarte repede si vedeam cum stadionul se umple.Atunci am hotarat sa intru la meci profitand de faptul ca un prieten de-al meu era cu tatal sau si puteam intra gratis. Am ajuns in tribuna in momentul in care cei de la Steaua faceau vizita gazonului si mi s-a facut pielea de gaina cand i-am vazut!

Dar sa scurtam ... Steaua a castigat (eu tineam cu amandoua, si cu Gloria, si cu Steaua, pentru ca au aceleasi culori,stadioane identice, dar de proportii diferite), dar venise timpul sa ma intorc acasa.

Drumul de la stadion pana unde locuiam se facea in 10 minute de mers lejer pe jos.

Am plecat spre casa fara ulei, cu meciul vazut, dar cu temerea de a primi o cearta zdravana din partea parintilor. Am trecut pe langa scoala 15 si m-am oprit sa joc si un fotbal cu prietenii mei de la bloc (dinamovisti), iar intr-un tarziu am ajuns acasa.

Nu am indraznit sa sun la usa, asa ca am stat o ora in fata acesteia, gindindu-ma la ce voi pati, pana a iesit tata sa duca gunoiul si m-a intrebat ce fac! :)))

I-am spus ca nu am gasit ulei (oricum stia ca imi place fotbalul, ca nu a venit masina, etc,etc. El s-a facut ca ma crede, dar mi-a zis ca pe stadion nu curge ulei si ca mai bine veneam acasa, lasam sticlele de jumatate si plecam fara nici o problema la meci.

Am plecat sa duc eu gunoiul si cand am intrat in casa ,mama m-a luat la 11 metri.

- 6 ore tine un meci? 

- de ce nu ai venit mai devreme?

Ei nu se suparasera ca am ners la stadion, ci pe faptul ca am stat mult.

-Ai stat sa le iei interviuri?

-I-ai dus pe Steaua la Bucuresti?

Deja incepusera sa ma ia la misto amandoi.

Am plecat la mine in camera si m-am apucat de lectii. Era sambata seara si trebuia sa anulez pedeapsa de a nu iesi duminica la fotbal(cu o jumatate de tuica ne lasa paznicul pe Gloria si cu plasele puse si cu fanioanele). Am terminat lectiile pentru trei zile din saptamana urmatoare si duminica la 14,45 mi-am luat sleahta de prieteni si am plecat pe Gloria..........

Dorel 

Comentarii (1):
jurnaldestelist
4 aprilie 2011 23:15
superbe amintiri
Conectează-te la cont sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii